2009. június 2., kedd

...zimmerferi

...ezúttal be kell mutatnom egy olyan vendégházat, ahol ha valaki kifogást talál, az tényleg csak Roger Bacon ferences barát nyomdokain járhat, mert még annál is jobb nagyító lencsét kell feltalálnia, mint amit a jó öreg Roger az 1200-as évek közepén kiagyalt.
...ez a kellemes hely Fertődön van, nem messze a kastélytól, bár nem mintha ott bármi messze lenne a kovácsoltvas kerítés árnyékától. Ha Eszterházy tudta volna, hogy lesz itt egy ilyen vendégház egyszercsak, tán fel sem építetti azt a nagy kastélyt cirka 250 évvel ezelőtt.

...már a neve beszédes, és nem véletlenül, különlegessége, hogy van egy kedves kis láma is a háztartásban, ezért is hívják Láma Vendégháznak.

...csak pozitívumot lehet elmondani, a helyszín pazar, a szobák tökéletesek, mindennel felszereltek, tiszták, szépek. A kert gondozott, van hinta, homokozó a kisebbeknek, egy kis focipálya, és egy medence. A ping-pong asztal a régi napiközis táborok hangulatába vezet vissza minket, de a saját csocsóasztallal érezzük csak, hogy el sem akarunk menni a szállásról, még a környékre sem, pedig az is szép és kár kihagyni.
... külön említést érdemel a háziak végtelen kedvessége és szívélyessége, az ember érzi, hogy valóban szívesen látnak a vendégházukban, ilyet érezhetett a régi idők vándora mikor meginvitálták éjszakára. Hát nem mostanában történtek ilyenek....

...a kis láma, becsületes nevén: Bíborka, aki nem is annyira kicsi, ráadásul remek trükköket tud, erről videó is készült, a youtube örzi. Rajta kívül, van még több kedves és szép állat, Larissza a fekete ló, aki igen szelíden tűri, hogy a sok városi nép a nyergébe pattanjon, még akkor is, ha már előtte a legelőn jól megfuttatták. De van még két játékos skót-juhász kutya és két bárányka is, akiket a pitypanggal remekül lehet etetni.

...én már két alkalommal is voltam ott, és eszem ágában sincs nem visszamenni, biztos, hogy töltök majd el még a Láma Vendégházban kellemes napokat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése