2009. június 16., kedd

...csehül söröző

...a hétvégéhez kapcsolódva, a Városháza téren négy napig zajlott a II. Cseh Sörfesztivál. A szervezők elmondása szerint a hangsúlyt továbbra is a kevéssé ismert cseh sörgyárak bemutatkozására helyezték.

...vasárnap délután, a zárónapon látogattam el a fesztiválra, a hely mérete eléggé adott, de pont így volt kellemes, családias hangulatú a rendezvény. Akkor kezdődött a Performing Tomatoes nevű cseh zenekar kis koncertje. Jazz, a rock és 60-70-es évek beli pop zenei műfajok határán mozgó zenekarról van szó. Érdekesség, hogy nem használnak énekest, és valóban a számaik nem hiányolják az énekhangot. A Hammond-orgona pedig némi Doors utánérzést ad a hallgatónak.

...három sört teszteltem le, az aranyérmet végül a Postrizinské pivo, Bogan márkájú világos söre vitte el, nagyon kellemes ízű és gyönyörű borostyánba hajló színű sörről van szó. Másodikként ért a célba a Nonopacké pivo, Krystof nevű alkotása, szintén világos sörről van szó, egy fokkal volt lemaradva mind ízben és színben is Bogan nevű vetélytársától. A bronzérmet szerezte meg a Skutecne pivo, Ferdinand fedőnevű barna söre - ránézésre, mert valójában félbarnának határozták meg. Inkább édes jellegű volt, viszont nem magas az alkoholszázaléka, így igazán a karamella, kávé érzet nem volt jelen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése