2010. augusztus 25., szerda

...egyszerű ételek

...mire jó egy háromnapos hétvége? Például új ételek kipróbálására? Igen, de azért legyen egyszerű, gyors, de azért mégis finom. Ugyan az ízteszt természetesen szubjektív ebben az esetben, de tegyük félre most a szerénységet. Csak egy nagyon picit.

...Frittata. Olasz étel, bár antipastinak számít, de kivételesen megállja a helyét a első fogásként is. Talán segít, ha magyarul nevezem: Tésztás omlett. Gyakorlatilag egy omlettre valót (tojás, fokhagyma, parmezán, olivaolaj, só, bors, rozmaring) kikeverünk. Főzünk egy adag spagetti tésztát, amit majd serpenyőbe kell tenni, az kikevert tojást ráöntve, lefedve sütjük majd megfordítva a másik felét is megsütjük.


...Lime-os sült hal, chilis gombával. Egy ördöghal recept alapján módosított saját találmány. Fehér húsú tengeri hal kell, amit egy oliva olajjal kikent alufóliába fektetek, felül is olajjal kenem. Reszelt lime héjat teszek rá, sót, borsot, esetleg fűszerkeveréket és rozmaringot. A hal mellé egy kis lime levet még, majd be kell csomagolni, hogy ne szabaduljon ki a lé. A 150 fokos sütőbe tenni 30 percig. Ha kész, a levét leöntjük és egy kis vermuttal felforraljuk öntetnek, kevés vajat olvasztunk még bele. A gombát felszeletelve némi chili-paprikával egy kevés olajon pároljuk, tálaláskor chili szósszal leöntjük.



...Mentás-citromos-csirke. Egy olivaolaj-citromlé-só-bors-fokhagyma pácban fél órát pihentetjük a csirkemellet. Majd egy serpenyőben kisütjük, mellette citromkarikákat és menta ágakat szintén kissé megsütünk. Mozzarella golyókat és a koktélparadicsomokat ketté vágjuk, és olivaolajjal és fűszerekkel keverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése