2009. augusztus 27., csütörtök

...al dente II.

...megszállt az ihlet, lehetne Gordon Ramsay az oka, aki most már magyar csatornán is kotyvaszt, de valójában nem, mert még nem láttam műsorát.

...persze megint tészta, asszem szeretem a tésztát ... úgyhogy emiatt igazán örülök, hogy nem Mao birodalmában születtem (bár Hősök tere ott is van, igaz csak kicsinyített változatban).
Az ételünket (aminek nincs fantázianeve jelen pillantásban), hívjuk - a Stahl módszert felhasználva - a Tökmagos Rigatoni-Fusilli néven. Nos, felettébb egyszerű lesz, elkészítése kb. 20 perc, utána már csak a sütés végét kell várni.

...így szól a történet: "Fogj egy kis tepsit, tégy bele Rigatoni tésztából, annak tetejére három pár virslit helyezzünk, mit karikákra vágunk előtte. Majd ismét tészta, de immár Fusilli legyen annak neve. Egy szem paradicsom karikára vágassék és megkoronáztassék véle a halom. Külön tálban három dl tejszín, négy dl víz és egy kicsiny olíva olaj keveredjen, ízesítse só, bors, nálam még Campo Fiori és Arrabbiata fűszerek olaszhonból (de ez szabadon választott), valamint egy marék darált tökmag. Ez fogja locsolni a tepsiben rejtőző étket, minek utána reszelt sajt borítsa őt. Ha 200 fokon 40-45 percig sült, már kivehető és asztalra helyezhető."

1 megjegyzés:

  1. Ha szereted a cukkínit, próbáld ki:
    két, kisebb cukkínit, 3-5 szem paradicsomot és két gombócnyi mozzarellát (ezt nagyon vékonyan) karikázz le. Kb. ugyanannyian legyenek a paradicsom és cukkíni karikák, a mozzarellából lehet kevesebb. A pari, ha nagyok, félbe is vághatod őket. Így jobban illenek a mozzarellához :)
    Tűzálló tálba sorakoztasd fel őket: egy karika cukkíni, egy mozzarella, egy paradicsom, majd így tovább, amíg el nem fogynak. Kb. 1 dl olajjal keverj össze - ízlés szerint - tárkonyt, oreganot, sót, kicsi borst. Tárkonyból mindenképp több legyen benne, mint oreganoból. Kerülhet melléjük még más, paradicsomos, sajtos ételhez (és az iméntiekhez) illő fűszer.
    Eleinte fólia alatt, kb. 150-170 °C-on, majd, ha már puhul, és levet eresztett a zöldség, fólia nélkül süsd, amíg picit megpirul.
    Isteni, szerintem, akár magában is. Részemről rizst ajánlanék mellé.

    VálaszTörlés