2010. június 13., vasárnap

...kaland, játék, kockázat

...én még emlékszem a lapozgatós könyvek idejére, sőt ha a szekrényben körülnéznék meg is találnám még őket. Országút harcosának lenni vagy a bajnokok próbáján részt venni, vagy csak hajózni a vértengereken megunhatatlan kikapcsolódás volt akkoriban. Voltak kevésbé ötletesek is, de legalább ezt is megbeszélhettük a barátokkal, miután mindenki végiglapozta a könyveket. Természetesen elsőre nem sikerült volna egyik sem, ha nem vetjük be többször is a visszalapozásos varázslatot, de ez belefért.

...persze megjelentek magyar utánzatok, volt nagyon jó is, de az egyik ami különösen gyalázatosra sikerült, amit még vállalni sem mertek igazán, azt a alábbi műről fordították, azaz az "eredeti címén": Aktit ráváskány.... De természetesen magunk is írtunk saját lapozgatós történeteket, amik bizonyára olyanok is lettek.

...itt viszont van egy remek kis oldal, ahol minden megjelent kiadvány megtalálható. A hőskorban megjelent 17 könyvből az utolsó kettő nekem már kimaradt, aztán utána pár évvel megjelent még néhány, de a zagor.hu lelkes készítőinek köszönhetően már hat olyan könyv is olvasható magyarul (rajongói kiadásukban), ami hivatalosan sosem jelent meg Magyarországon.
Tehát a jó hír, hogy bármelyik könyv letölthető pdf formában, még a remek világleírást tartalmazó Titán is. Szerencsére valahol ez is megvan nekem, megyek elő is keresem.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése