2010. május 9., vasárnap

...lego

...egy véletlen google kattintgatás után keveredem el egy magyar blogra, ide: lego.blog.hu. Érdemes sűrűn nézegetni, én mondom.

...de ami még fontosabb, hogy régi gyerekkori emlékeim törtek elő, és ennyi év távlatából is azt mondhatom, hogy oltári mázlink volt amikor Ole Kirk Christiansen kitalálta a játékgyárát, kivált akkor amikor műanyagra váltották az alapanyagot a háború miatt. Szerintem a legjobb játék amivel a gyerekeket meglephetjük karácsonyra még egy Nintendo sixty-foooooournál is jobb. (Magyarázat: itt.)

...emlékszem rá mikor elővettük a kockákat tartalmazó ládát és eldöntöttük, hogy "váras"-at vagy "városos"-at vagy "űrös"-et fogunk építeni. Mindnek más volt a hangulata, de örülök, hogy a vasfüggöny és mindenféle szögesdrót ellenére befurakodtak a '80-as éveinkbe a csúnya kapitalista világ eme építőkockái. Akármit is találnak ki a jövő játékgyárai, biztos vagyok benne, hogy a gyermekeimnek ha előveszem majd a pincéből a lego készleteket, akkor ők is a kedvenc játékuknak fogják kinevezni. Persze lehet, hogy még ezelőtt is elő fog kerülni, és városok épülnek a nappali szőnyegén...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése